Proje Başvuru Çağrısı Lisans Öğrencileri Bilimsel Araştırma Desteği

Son Başvuru Tarihi: 26 Nisan 2019

TED Üniversitesi Lisans Öğrencileri Bilimsel Araştırma Desteği (TEDÜ-LAD), TEDÜ’nün lisans öğrencilerini araştırma süreçlerine kazandırmak için sağladığı araştırma desteklerinden biridir.

TEDU-LAD'ın başlıca hedefleri aşağıda verilmektedir:

• Lisans öğrencilerini araştırma faaliyetlerine başlamaya ve katılmaya teşvik etmek
  • Öğrenciler arasında disiplinlerarası çalışma ortamı yaratmak
  • Takım çalışması kültürünü güçlendirmek

Proje tekliflerinin aşağıdaki özelliklere sahip olması beklenmektedir:

• TEDÜ'nün kurumsal stratejisi, ilkeleri ve araştırma öncelikleriyle uyumlu olması
  • Proje hedeflerinin açık, gerçekçi ve ulaşılabilir olması
  • Yöntem ve çıktıların net bir şekilde tanımlı olması
  • İş-zaman planının gerçekçi olması
  • Bütçenin proje faaliyetleriyle uyumlu olması ve bütçe kalemlerinin detaylı gerekçelendirilmesi

Fon Bilgisi:

Her proje için azami bütçe tutarı 5.000 TL'dir.

Uygunluk Kriterleri:

Başvurular, Proje Ekibi adına TEDÜ'de görev yapan öğretim üyesi, öğretim görevlisi, yarı zamanlı öğretim görevlisi ve araştırma görevlisi olan Proje Danışmanı tarafından yapılır. Proje ekibi üyeleri lisans düzeyinde öğrenci(ler) olmalıdır. Takım Lideri olabilmesi için öğrencinin; mezuniyetine en az iki yarıyıl kalmış olması gerekmektedir.

Başvuru:

Başvuru formuna ulaşmak için myTEDUPortal'dan “Research Endorsements” kısmına girdikten sonra proje türü olarak “Undergraduate Research Fund” seçilmelidir.

Başvurular 26 Nisan 2019 Cuma gününe kadar tamamlanmalı ve “submit” düğmesine basılarak sisteme yüklenmelidir.

Sisteme Yüklenmesi Gereken Belgeler:

• Proforma Fatura
  • Niyet Mektubu (diğer kurumlarla işbirliği halinde gerekli)
  • Etik Kurul Onayı ve / veya diğer Gerekli Yasal / Kurumsal İzinler
  • Zaman Çizelgesi (Proje Takvimi)
  • Bütçe Planı (çağrı duyurusu e-postasında belirtilen)
  • Risk Analizi (Teknik, Operasyonel ve Finansal Risklerin azaltılmasına yönelik eylemler ve B planları önerilmelidir.)

TEDU-LAD'a başvuru yapan öğrenciler ve Proje Danışmanı (Proje Ekibi); başvuruda önerilen projenin bütçe kalemleri için çifte fonlama[1] talebinde bulunmadıklarını beyan ve taahhüt ederler.

TEDU-LAD hakkında daha fazla bilgi edinmek için 1 Kasım 2018’de revize edilen TEDÜ-LAD Yönergesine bakabilirsiniz.  Daha fazla bilgi ve dil desteği için, Araştırma, Teknoloji ve İnovasyon Direktörlüğü ile iletişime geçebilirsiniz.

[1] Bir faaliyet için öngörülen aynı giderin aynı anda iki farklı kurum/kuruluş tarafından finanse edilmesi