Rektör Vekilimiz Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesinde

Stanford Üniversitesi’nden bilim insanlarının her yıl gerçekleştirdiği dünyanın en etkili bilim insanlarının sıralandığı listede Üniversitemiz Rektör Vekili Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu da yer aldı.

Geçtiğimiz günlerde bilimsel, teknik ve tıbbi içerik konusunda uzmanlaşmış Hollanda merkezli yayıncılık şirketi olan Elsevier tarafından yayımlanan listeler “kariyer boyu etki” ve “yıllık etki” olarak iki kategoride oluşturuldu. Söz konusu sıralamalarda nitelikli yayın sayısı, yayınların yer aldığı derginin etkisi, patent sayısı, yapılan atıf sayısı, h-indeks, hm-indeks, makale sayısı, atıf alan makale sayısı ve yayımlandığı derginin etkisi gibi uluslararası ölçütler kullanıldı.