Ana içeriğe atla

TED Üniversitesi’nde Mezuniyet’19 Heyecanı Yaşandı!

 

TED ÜNİVERSİTESİ’NDE MEZUNİYET’19 HEYECANI YAŞANDI!

TED Üniversitesi olarak 321 öğrencimizi yeni bir yaşama yolcu ettiğimiz ve dördüncü kez mezun vermenin heyecanını yaşadığımız 2018-2019 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni, 29 Haziran 2019 tarihinde gerçekleşti.

Öğretim üyelerimiz ve mezunlarımızdan oluşan kortejin bando eşliğinde stadyuma girmesiyle başlayan TEDÜ 2019 Mezuniyet Töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesinin ardından mezunlarımızın konukları selamlaması ile devam etti.

Açılış konuşmalarına geçilmeden önce kürsüye çıkan TED Üniversitesi Mezunlar Derneği Başkanı Batuhan Önder mezunlarımıza seslenerek, “TEDÜ Mezunlar Derneği olarak atacağın her adımda arkanda desteğimizi hissedeceksin. Düşüp kalkmak için destek aradığın her an bizler yanında olacağız. Birbirimize sımsıkı kenetlendikçe üstesinden gelemeyeceğimiz zorluk yok. Çünkü biz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün desteğiyle kurulan Türk Eğitim Derneği’nin son halkasının, TED Üniversitesi’nin mezunlarıyız. Onun ilkeleri doğrultusunda yürüyeceğiz ve Türkiye Cumhuriyeti’ne yaraşır gençler, bireyler olacağız. Onun yaktığı meşaleyle, yol ne kadar zor görünse de, kol kola yürüyeceğiz.” dedi.

Ardından açılış konuşmasını yapmak üzere Rektörümüz Prof. Dr. Sn. Belgin Ayvaşık ve TED Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Sn. Selçuk Pehlivanoğlu kürsüye çıktı.

Rektörümüz Prof. Dr. H. Belgin Ayvaşık konuşmasında; “TED Üniversitesi’nde aldığınız eğitim ve öğretime güvenin ve bu eğitim ile kazandığınız bilgi ve becerilerin çalışma yaşamınızda sizleri başarıya taşıyacağına inanın. Kendinizi sürekli geliştirin ve öğrenmeye açık olun. TED ailesinin bir parçası olarak sizleri mezun etmek bizler için ayrıca gurur verici. 321 yeni meşalenin Türkiye’nin dört bir yanını aydınlatacağına; TED ailesinin bir üyesi olarak sizlerin TED meşalesini, yaptığınız her işte gururla taşıyacağınıza gönülden inanıyorum. Hepinizi gönülden kutluyorum.” dedi.

TEDÜ Mütevelli Mütevelli Heyet Başkanı Sn. Selçuk Pehlivanoğlu ise “Kıymetli gençler, 10. yılına adım atan bu üniversiteyi kurarken “fark yaratmak” hedefiyle yola koyulduk. Yükseköğretimde yenilikçi yaklaşımlar, dünya standartlarında bir eğitim ve başka bir üniversitenin mümkün olabileceğini göstermek, bizim için çok önemliydi. Doğru yolda olduğumuzun en önemli kanıtı, siz mezunlarımız ve TEDÜ’nün kanatları altında yol alan gençlerin başarılarıdır. Sizler gibi milli değerlerimizi özümsemiş, dünyadaki gelişmeleri takip eden, yaratıcı, meraklı ve özgür düşünceli gençler yetiştirmiş olmak, bizler için büyük bir onur. Unutmayın, sahip olduğunuz diplomanın anlamı, akademik bir kazanımın çok çok ötesinde. Sorumluluklarınız eğitim sürecinizde olduğu gibi bundan sonra da artarak devam edecek. Bizler ise her daim yanınızda olmayı sürdüreceğiz. Yolunuz açık olsun.” diyerek mezunlarımızı yeni yaşamlarına uğurladı.

Konuşmaların ardından Eğitim Fakültesi, Fen Edebiyat Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Mimarlık Fakültesi ve Mühendislik Fakültesi olmak üzere dört fakülte ve çeşitli yüksek lisans programlarımızdan, akademik eğitimlerini başarıyla tamamlayan öğrencilerimiz, diplomalarını alarak mezuniyet sevinci yaşadı.

Büyük bir heyecan ve coşkunun yaşandığı tören, kep atma töreni ile son buldu.