TED ve TEDÜ'den Bakü Ziyareti

Türk Eğitim Derneği Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu, TED Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Belgin Ayvaşık ve Türk Eğitim Derneği Genel Müdürü Sevinç Atabay bir dizi ziyarette bulunmak üzere Azerbaycan’ın Başkenti Bakü’ye gitti. Türk Eğitim Derneği’nin yurt dışındaki ilk okulu olması hedeflenen TED Bakü Koleji için niyet mektubu imza törenini gerçekleştiren heyet, Bakü Türk Büyükelçiliği’nde onurlarına verilen davete katıldı. Ziyaret kapsamında yaşanan bir diğer gelişme ise Azerbaycan Diplomasi Akademiya (ADA) Üniversitesi ile TED Üniversitesi arasında imzalanan “kardeş üniversite” protokolü oldu. Heyet ziyaretini, Azerbaycan Tahsil Nazırı (Milli Eğitim Bakanı) ile görüşmelerinin ardından tamamladı.