Ana içeriğe atla

Üniversitemiz ve ICI Teknoloji İşbirliği Protokolü

 

TED Üniveristesi ve ICI Teknoloji arasında, gençlerin üniversite yaşamı sırasında teknoloji ve sanayi ile etkin bir şekilde bir araya gelmesi için bir iş birliği protokolü imzalandı.rotokol kapsamında yürütülecek faaliyetler ile üniversite hayatına başlayan gençlerin kariyer planlaması ve nitelikli insan kaynağının yetiştirilmesi amaçlanıyor. Özellikle ileri teknoloji, katma değerli ürün ve hizmetlere, doğru teknoloji kaynağı sanayi yapılarına sağlıklı ve sürdürülebilir erişiminin sağlanması bütünsel bir yapı altında planlanıyor. İşbirliği çerçevesinde ICI Teknoloji’nin Ar-Ge ve Inovasyon ekosisteminin TED Üniversitesi birikim ve kabiliyetleri ile bütünleştirilmesi sağlanarak,  TEDÜ öğrencileri için farklı bir kariyer planlama ve uygulama seçeneği sunulacak.

Protokol imza töreninde TED Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. İhsan SABUNCUOĞLU; “Gençlerimizi geleceğe hazırlamak ve kariyer planlarında yanlarında olmak için bu işbirliğinin önemli bir hızlandırıcı olacağını” ifade etti. “Amacımız geleceğimizin teminatı olan gençlerimizi küresel ölçekte nitelikli, topluma ve ülkeye faydalı, ulaşmak istedikleri hedeflere hazırlanmış bireyler olarak yetiştirmek, bunun için durmadan çalışıyoruz.” diyerek bu işbirliğinin hayırlı olması dileklerinde bulundu.

ICI Teknoloji Yönetim Kurulu Başkanı Kenan IŞIK ise “Ülkemizin ihtiyacı olan nitelikli insan kaynağının yetişmesinde üniversite-sanayi işbirliğinin bugüne kadar gelen ezberleri bir tarafa bırakarak, gençler ile kurumları bütünleştiren sürdürülebilir bir yapı oluşturuyoruz. Bu sayede gençlerimizin üniversite yaşamları, kariyer planları dikkate alınarak kurumlarımızın hedef ve çalışmaları ile etkin bir şekilde bütünleşmesi sağlanmış oluyor. Bu model ile özellikle son yıllarda hızla değişen ve gelişen teknoloji ve insan kaynağı ihtiyaçlarına doğru yaklaşımlar ile çözüm üreteceğimize inanıyoruz. TED Üniversitesi tarihinden gelen birikim ve gelenekleri ile bu modelin başarıya ulaşmasında önemli bir örnek oluşturacaktır.” diyerek bu işbirliği için TED Üniversitesi’ne teşekkürlerini sundu.