Önce Bilgiyle Donan, Bölümünü Öyle Seç!

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ve Mühendislik Fakültesinde üniversitemizi tercih eden öğrenciler bölümünü değil fakültesini seçerek gelir.

Bir yıl boyunca ortak fakülte eğitiminden sonra bölümünü seçme şansı yakalayan TEDÜ’lü öğrenciler, Türkiye’de sadece iki üniversitede uygulanan bu sistem sayesinde, daha bilinçli bir tercih yapabilme fırsatına sahip olurlar.

bütüncül

Ortak Çekirdek ve Ek Dal

Öğrencilerimiz, öğrenimlerinin ilk dört döneminde Matematik, Fen Bilimleri, Sosyal Bilimler, Beşeri Bilimler, Edebiyat, Sanat kategorilerinden birer adet ortak alan dersi alırlar. Ortak çekirdek derslerinin hangi dönem kaç adet alınacağı, fakülte ve bölüm programlarına göre değişiklik göstermektedir.

TEDÜ Bütüncül Eğitim Modeli sayesinde, TEDÜ’lü her öğrenci bir ek dal programını başarıyla tamamlayarak mezun olur. İlk üç dönemini tamamlayan öğrenciler, ek dal program seçimi yapabilirler. Fakültelere göre değişiklik gösteren ek dal programları, bölümler tarafından ilan edilmektedir. İletişim ve Eleştirel Medya Çalışmaları, Genel Psikoloji, Dünya Vatandaşlığı, Hukuk, Uygulamalı Veri Analitiği gibi çok sayıda ek dal programının olduğu TED Üniversitesinde söz konusu derslerin hangi dönem kaç adet alınacağı bölüm programlarına göre değişiklik göstermektedir.