TEDÜ, THE Etki Sıralamasında Ankara’daki Vakıf Üniversiteleri Arasında 1.Sırada!

Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri (SDGs) kapsamında Dünya genelindeki üniversiteleri  değerlendiren Times Higher Education (THE) tarafından 2022 yılı Etki Sıralaması (Impact Ranking) sonuçları açıklandı. Bu sene 4. düzenlenen sıralamada TEDÜ %22’lik puan artış ile Dünya genelinde 59,9’a yükselmiş ve 601-800 bandındaki yerini korumuştur.

106 ülkeden 1406 üniversitenin katıldığı sıralamada, Türkiye’den 20'si vakıf 38'i ise devlet olmak üzere toplam 58 üniversite yer almıştır. TEDÜ geçen seneye göre 4 sıra artış ile Türkiye’deki üniversiteler arasında 23. sıraya, vakıf üniversiteleri arasında ise 8. sıraya yükselmiştir. Ankara’daki vakıf üniversitelerini geride bırakarak 1. sıraya yerleşmiştir.

Nitelikli Eğitim Kategorisinde Türkiye'de 16. ve Dünya Sıralamasında 201+ derecesi bulunan üniversitemizin aldığı sonuçlar ise aşağıdaki tabloda sunulmuştur:

ranking

THE Etki Sıralamaları’na ilişkin detaylı bilgiye takip eden web sayfası bağlantısından ulaşılabilmektedir: https://www.timeshighereducation.com/rankings/impact/2022/overall#!/page/0/length/25/sort_by/rank/sort_order/asc/cols/undefined