Cumhuriyet yazarımız Ayşe Kulin ile Bir Yazarın Gözünden Geçmişe Yolculuk

fgf

TED Üniversitesi olarak gerçekleştirilen Cumhuriyet’in 100. yılı etkinliklerine bir yenisi daha eklendi.

TEDÜ Medya Topluluğu tarafından “Bir Yazarın Gözünden Geçmişe Yolculuk” teması ile ünlü yazar Ayşe Kulin ile söyleşi ve imza günü düzenlendi. 3 Kasım 2023 tarihinde, Ahmet Ersan Konferans Salonu’nda gerçekleşen etkinliğe akademik ve idari personel ve öğrencilerimiz yoğun ilgi gösterdi. Yaklaşık 200 kişinin katılım sağladığı söyleşinin ardından Ayşe Kulin, okurlarının kitaplarını imzaladı.

Ayşe Kulin Yuvasına Döndü

Cumhuriyet’in 100. Yılı temalı söyleşide Ayşe Kulin, öncelikle eğitim gördüğü TED Ankara Koleji’nin yerleşkesinde bulunmaktan ne kadar mutluluk duyduğunu dile getirdi. Çocukluğunun Ankarası ve o dönemin Cumhuriyet algısı ile ilgili anılarını paylaşan ünlü yazar, dinleyicilerini hem bilgilendirdi hem de keyifli sohbeti ile unutamayacakları bir gün geçirmelerini sağladı.

Konuşmasında kadınların topluma katkısının önemini vurgulayan Ayşe Kulin, özellikle kadın öğrencilere cumhuriyet için ne kadar değerli olduklarını ve bir toplumun kalkınması için kadının iş hayatında gösterdiği varlığın kıymetini hatırlattı.

TED Üniversitesi olarak, milyonlarca okuyucuya sahip, kitapları sayısız dile çevrilmiş değerli yazarımız Ayşe Kulin’i kampüsümüzde ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Eserleri ile gençlere ilham olan sayın Kulin’e bu çok kıymetli söyleşi için teşekkür ediyoruz.