"Doğayla Yaşam Akademisi" Başarıyla Gerçekleştirildi

TED Üniversitesi ve EGET Vakfı işbirliğiyle düzenlenen “Doğayla Yaşam Akademisi,” 3-10 Temmuz 2023 tarihleri arasında Marmaris/Turunç’ta bulunan TOVAK Uluslararası Marmaris Akademisi’nde başarıyla gerçekleştirildi. Aralarında, EGET Vakfı bursiyerlerinin ve depremden etkilenen öğrencilerin de bulunduğu farklı üniversitelerden gelen 14 katılımcı bir hafta boyunca çevreci ve sürdürülebilir yaşam odaklı çeşitli kuramsal eğitimlere ve uygulamalı atölye çalışmalarına katıldı.

EGET Vakfı eğitmenleri ve TED Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü öğretim üyelerinin tasarladığı kuramsal dersler, katılımcıların sürdürülebilir yaşama dair toplumsal, sanatsal ve ekonomik bilgiler edinmesini sağladı. EGET Vakfı eğitmenlerinin yönettiği atölyelerde ise katılımcılar, günlük yaşamlarında sürdürülebilir ve çevre dostu uygulamalar konusunda pratik bilgi ve deneyimler elde etti. Performans uygulamaları, film gösterimi, ören yeri gezisi ve müzik dinletileriyle renklendirilen eğitim programı tekne turu ve sertifika töreniyle son buldu.