Prof. Dr. Belgin Elmas Pearson GSE Türkiye Elçisi!

belgin elmas

TED Üniversitesi Eğitim Fakültesi Yabancı Diller Bölüm Başkanı Prof. Dr. Belgin Elmas Pearson GSE Türkiye Elçisi seçildi. Pearson tarafından İngilizce eğitimine katkı sağlamak amacı ile geliştirilen Global Scale of English (GSE) -Küresel İngilizce Ölçeği- İngilizce seviyesini okuma, yazma, konuşma ve dinleme becerilerinde ölçmeyi amaçlayarak  öğrencilerin seviyelerine göre her beceride bir sonraki adımda ne öğrenmeleri gerektiğini göstermektedir.

Dünya genelinde 50’den fazla ülkeden 6000’den fazla akademisyen ve öğretmenin katkısıyla geliştirilen GS, kullanım amacını küresel bir kitleye tanıtmak, öğretmen ve öğrencilere rehberlik etmek ve kendi deneyimlerini paylaşmak amacıyla farklı ülkelerden elçiler seçmiştir. Türkiye’de yıllardır GSE’i çeşitli amaçlarla kullanan Prof. Dr. Belgin Elmas Pearson tarafından resmi olarak Türkiye GSE Elçisi olarak seçilmiştir.