Ana içeriğe atla

Hult Prize TED Üniversitesinde!

Tarih: 

Hult Prize, 2009 yılında dünyayı değiştirmek adına ortaya atılan ve kısa bir sürede Clinton Global Initiative gibi kilit partnerlerin desteğiyle harekete geçirilen bir fikirdir. Yarışma, günümüzde dünya çapında 1000’in üzerinde üniversitede düzenleniyor ve dünyanın en büyük sosyal girişimcilik yarışması olarak kabul ediliyor. Yarışmaya Birleşmiş Milletler (BM) ev sahipliği yapıyor ve her sene Birleşmiş Milletler tarafından belirlenen, Bill Clinton tarafından açıklanan dünyanın sorunlarını ele alan bir konu veriliyor. Üniversite öğrencilerinin, bu sorunlara yenilikçi çözümler bulurken kazanç sağlayacakları şirketler kurmaları bekleniyor.

Bu yarışma, TIME Magazine ve Bill Clinton tarafından dünyayı değiştiren en büyük 5 girişimden biri olarak gösterildi. Dünyanın en prestijli öğrenci yarışması olan ve öğrencilerin Nobel Ödülü olarak gösterilen Hult Prize, insanlığın en büyük sorunlarının önüne geçip ayak izini yer yüzüne bırakıyor.

Bu yıl ise TED Üniversitesi, Hult Prize’ın kampüs ayağının gerçekleşeceği üniversitelerden birisi olacak. Bill Clinton’ın açıkladığı soruna en iyi çözümü bulan grup, Üniversitemizde gerçekleşecek olan etkinlikte jüriler tarafında belirlenecek ve dünya bölgesel finallerine katılmaya doğrudan hak kazanacak. Bölgesel aşamada başarılı olması durumunda ise Google, Intel, Amazon gibi şirketlerin kendilerine uzman desteği vereceği büyük finale katılacak ve büyük ödülü kazanma şansına sahip olacak.