Öğretim Üyemiz Dr. Zafer Yılmaz’ın Projesi Desteklenmeye Uygun Bulundu

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Öğretim Üyemiz Dr. Öğr. Üyesi Zafer Yılmaz’ın proje yürütücülüğünü yaptığı “Energy Usage and Green Public Transportation in Future Smart Cities: An Innovative Teaching Program for Students, Stakeholders and Entrepreneurs” isimli proje, “Erasmus+ Ana Eylem 2 Yükseköğretim Alanı Stratejik Ortaklıklar (KA203) kapsamında desteklenmeye layık görüldü.

Proje kapsamında; gelecekteki akıllı şehirlerde toplu taşıma araçlarının programlarını düzenlemek ve toplu taşıma taleplerini tahmin etmek, akıllı şehirler için yeşil toplu taşıma sistemlerini öğretmek için eğitim içeriği geliştirilmesi amaçlanmaktadır. Proje süresi 24 ay olup, toplam proje bütçesi 167.825,00 €.’dur.

Projenin ortakları arasında:

• Sveucılıste U Splıtu (Hırvatistan)
  • Universitatea Politehnica Din Bucuresti (Romanya)
  • Univerza V Ljubljani (Slovenya)
  • Atomic Intelligence d.o.o. (Hırvatistan)
  • ODTÜ

yer almaktadır.

TEDÜ’den yer alan araştırmacılar:

• Doç. Dr. İbrahim Ünalmış
  • Dr. Öğr. Üyesi Sibel Akın