Prof. Dr. Temuçin Faik Ertan ile Türk Ulusunun İlk 10 Kasım Matemi

TÜRK ULUSUNUN İLK 10 KASIM MATEMİ: ATATÜRK’ÜN ÖLÜMÜNÜN BİRİNCİ YIL DÖNÜMÜ (10 KASIM 1939)

10 Kasım Atatürk’ü Anma Etkinlikleri kapsamında, Ankara Üniversitesi Türk İnkılap Tarihi Enstitüsü’nden Prof. Dr. Temuçin Faik Ertan Üniversitemizde Türk Ulusunun İlk 10 Kasım Matemi: Atatürk’ün Ölümünün Birinci Yıl Dönümü (10 Kasım 1939) konusunda seminer verdi.

Prof. Dr. Timuçin Faik Ertan; neden Atatürk’ün Ölümünün Birinci Yıl Dönümü üzerine araştırma yapma gereği duyduğu ile başladığı sunumunda, bir ulus için anma töreninin anlamından ve öneminden bahsetti. Prof. Dr. Ertan, bizleri 79 yıl öncesine götürerek Atatürk’ün birinci yıl dönümünde “Atatürk’ü Anma Törenleri”nin nasıl yapılması gerektiği ile ilgili Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin dönemin kurumlarına verdiği tören programlarını paylaşarak 10 Kasım 1939 tarihinden kesitler sundu.