Ana içeriğe atla

TEDÜ Uyum Programı’18

 

TEDÜ Uyum Programı’18

En Yeni TEDÜ’lü Uyum Programı’18, TEDÜ Öğrenci Konseyi ile birlikte yapılan ortak çalışmalarla 13-14 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirildi.

Uyum Programı 13 Eylül 2018 Perşembe günü Rektörümüz Prof. Dr. Belgin Ayvaşık ve Mütevelli Heyet Başkanımız Selçuk Pehlivanoğlu’nun konuşmalarıyla başladı. Sonrasında ELS Programı çerçevesinde Microsoft Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Sayın Levent Erkan En Yeni TEDÜ’lülerle bir araya geldi. Sn. Levent Erkan, TED Ailesi'nin yeni üyeleri olarak ne kadar şanslı olduklarını ve bu ortamın değerini bilmelerini tavsiye ederken İngilizce bilmenin öneminden bahsetmeyi de ihmal etmedi. Ardından TEDÜ Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi ve Öğretme-Öğrenme Merkezi Yöneticisi Doç. Dr. Meltem Huri Baturay, öğrencilere "Öğrenci Merkezli Eğitim Sisteminde Öğrenci Olmak" konulu sunum yaptı.

Seminerlerin bitiminin ardından gelenekselleşen “Speed Meeting” oyunuyla birbirlerini tanıma fırsatı bulan En Yeni TEDÜ’lüler, “Ice Breaking Games” kapsamında günün ilerleyen saatlerine kadar çeşitli oyunlarla keyifli vakit geçirdi. Uyum Programı’nın birinci günü, akşam saatlerinde düzenlenen Açık Hava Sineması ile son buldu.

En Yeni TEDÜ’lüler, Uyum Programı’nın 2. gününe Dekanlarıyla buluşarak başladı. Öğrencilerimiz dekanlarıyla tanışma fırsatı bulurken, fakülte ve bölümleriyle ilgili detaylı bilgi edindi. Sonrasında İdari Depatman Tanıtımları yapıldı; öğrencilerimiz, Üniversite’de öğrenim gördükleri süre içerisinde kendilerine destek olacak departmanları tanıdı. Ardından TEDÜ Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi ve Öğretme-Öğrenme Merkezi (Center for Teaching and Learning, CTL) Yöneticisi Doç. Dr. Meltem Huri Baturay, Öğretme-Öğrenme Merkezi Öğrenci Programları, Akran Desteği Programı, Yönder (Mentör) Desteği Programı ve Öğrendim- Öğretiyorum Programları hakkında bilgi verirken, öğrencilerimizin merak ettikleri soruları yanıtladı.

Seminerlerden sonra ise başlayan TEDÜ Öğrenci Toplulukları Etkinlikleri kapsamında öğrencilerimiz, standlarda topluluklar hakkında bilgi alarak ilgi alanlarına göre başvurularda bulundu, çeşitli oyunlar oynadı.

Uyum Programı, Üniversitemizin grubu olan “Grup Roka” konseri ile son buldu. Konserde En Yeni TEDÜ’lüler, akşamın ilerleyen saatlerine kadar eğlendi.