Sağlık Uygulamaları - COVID-19 Salgını Uygulamaları

• COVID-19 salgını esas olarak solunum yolundan damlacık yolu ile bulaşır. Ayrıca hasta bireylerin öksürme, hapşırma ile ortaya saçtıkları damlacıklara diğer kişilerin elleri ile teması sonrasında ellerini ağız, burun veya gözlerine götürmesi ile de bulaşabilir.
  • Hastalığın yaygın belirtileri ateş (37.5 derece ve üzeri), öksürük, nefes almada zorluktur. Bunların dışında boğaz ağrısı, burun akıntısı, baş ağrısı, kas, eklem ağrısı, aşırı halsizlik, ishal, yeni ortaya çıkan koku ve tat alma duyusu kaybı gibi belirtiler de olabilir.
  • Bu belirtilerden herhangi biri olduğunda Üniversitemizde bulunuluyorsa Sağlık Merkezine başvurulmalıdır. Sağlık merkezinde yapılan muayene ile hastanın değerlendirilmesi yapılır. Bu belirtiler ortaya çıktığında Üniversitemiz dışında bulunuluyorsa okula gelinmemelidir, en yakın sağlık kuruluşuna başvurularak sağlık durumu hakkında Sağlık Merkezi e-posta yoluyla (saglik@tedu.edu.tr) bilgilendirilmelidir.
  • Hastalıktan korunmak için maske – fiziki mesafe kuralına mutlaka uyulmalıdır, eller sık sık su ve sabunla yıkanmalıdır, su ve sabun yoksa alkol bazlı dezenfektanla temizlenmelidir.
  • Üniversitemizde aldığımız tüm önlemlerin ve uygulamaların başarıya ulaşmasında MASKE, FİZİKİ MESAFE ve TEMİZLİK kurallarına uymamız büyük önem taşımaktadır ve bireysel bir bilinç ve toplumsal bir sorumluluk gereğidir.
  • Toplum sağlığını korumak, koruyucu hekimlik, tıbbi teşhis, tedavi ve bakım hizmetlerini yürütmek, maruz kalma riskini azaltmak ve çevremizde yayılmasını önlemek amacıyla Sağlık Bilgi Formu ve Ziyaretçi Sağlık Bilgi Formu oluşturulmuştur.