TEDÜ Cinsel Taciz Ve Saldırıyı Önleme Komisyonu

TED Üniversitesi Cinsel Taciz ve Saldırıyı Önleme Komisyonu (CTS) Nedir?

TED Üniversitesi Cinsel Taciz ve Saldırıyı Önleme Komisyonu (CTS) üniversitemizde
cinsiyet, cinsel yönelimi, cinsiyet kimliği, cinsiyete dayalı saldırı, cinsel taciz, cinsel istismar veya başka bir nedene dayanan her türlü cinsel ayrımcılıktan tamamıyla arındırılmış bir akademik araştırma, öğrenim ve çalışma ortamının yaratılmasını hedeflemektedir. Komisyonumuz bu hedeflere ulaşabilmek adına gerekli önleme, değerlendirme, destek ve güçlendirme ile yaptırım mekanizmalarının işletilmesine yönelik faaliyetlerde bulunmaktadır.

Yönergemiz

TED Üniversitesi Cinsel Taciz ve Saldırıyı Önleme Komisyonu Yönergesi’ne ulaşmak için tıklayınız

Cinsel Taciz ve Cinsel Saldırı Nedir?

Cinsel taciz, fiziksel temas olmaksızın gerçekleştirilen, kişinin rızasına dayalı olmayan ve süreklilik arz etmesi gerekmeyen cinsel nitelikli söz, tavır veya diğer davranış biçimlerini,
Cinsel saldırı, rızaya dayalı olmayan cinsel davranışlarla bir kimsenin vücut dokunulmazlığının ihlal edilmesini,
Cinsel istismar, 18 yaşından küçüklere karşı gerçekleştirilen cinsel saldırı ve cinsel taciz eylemlerini,
Israrlı takip, fiili, sözlü, yazılı olarak ya da herhangi bir iletişim aracı kullanılarak kişinin güvenliğinden endişe etmesine neden olacak şekilde kişide fiziki veya psikolojik açıdan korku ve çaresizlik duygusu yaratan ve kişiyi baskı altında tutan her türlü cinsel tutum ve davranışı,
ifade etmektedir.

Komisyona Kimler Başvurabilir?

TED Üniversitesi Cinsel Taciz ve Saldırıyı Önleme Komisyonu yönergesi, TED Üniversitesi öğrencileri ile akademik ve idari personeli dahil tüm üniversite mensuplarını kapsamaktadır. Cinsel tacize ve/ya saldırıya uğradığını düşünen tüm üniversite mensupları komisyonumuza başvuruda bulunabilirler.

Komisyona Nasıl Başvurabilirim?

Cinsel taciz ve/ya saldırıya uğradığını düşünen üniversite mensuplarımızın başvurularını komisyonumuza yapmaları sürecin etkin işletilmesi bakımından son derece önemlidir. Komisyona başvurmak için başvuru formunu doldurmanız gerekmektedir. İsimsiz başvurular dikkate alınmayacaktır. Tüm başvurular gizlilik ilkesi temelinde yürütülecek, süreç izniniz dışında herhangi bir kişi ya da kurum ile paylaşılmayacaktır. Yaptırım mekanizmalarının harekete geçirilmesinin zaruri olduğu durumlarda idari ve akademik birimlere yönelik bilgilendirme sizin onayınız olmadan gerçekleştirilmeyecektir.

Süreç Nasıl İşler?

Başvurunuz komisyona ulaştıktan sonra komisyon üyeleri başvurunuzu hızlıca değerlendirerek ve başvuru formunda belirttiğiniz iletişim bilgilerini kullanarak tarafınıza ulaşır. Gerek duyulduğunda yüz yüze görüşmek için başvurucuya randevu verir. Talep ve ihtiyaçlarınıza en uygun seçenekler ve süreç konusunda sizi bilgilendirir.

Komisyona başvuru yapmak için tıklayınız.

Bilgi almak ya da danışmak istediğiniz bir konu varsa, ctskomisyonu@tedu.edu.tr e-posta adresine yazabilirsiniz.